marți, 4 mai 2010

sparanghel cu mousse de mazare si ceapa caramelizata.



pare sofisticat si greu de facut. nu e asa.  fii atent:

- sparanghel plus o ciuperca pe grilul incins 5-7 minute.

- mazare fiarta  in apa sarata. arunci in robot cu 3 catei de usturoi si 100 de grame de smantana vegetala. potriveste de sare. pune compozitia in ciuperca de mai sus.

- intr-o tigaie pune ulei mai bine de un deget. incinge la foc mediu. cand e incins arunca ceapa si praz olandez taiat fidea. cand e auriu scoate-l pe un prosop de hartie.

aranjeaza tot pe farfurie. un vin alb sec i-ar face bine companie.

a fost greu?

2 comentarii:

  1. deci, hmm..., praz olandez? e ca un praz, numa' ca-i din olanda?

    RăspundețiȘtergere
  2. @dan din pacate la noi in comert prazul romanesc e pe cale de disparitie. ce se gaseste acum la mega image e un praz gigant care creste ca un cocean de porumb de mare, probabil tot o specie de praz dar mai mare decat ala de-l stim noi din copilarie.

    si asa se vinde sub denumirea de praz olandez. acu' daca o fi belgian nu bag mina in foc:))

    RăspundețiȘtergere