considerata de multi anosta, conopida e printre preferatele mele. mai ales gatita asa la cuptor.
inatai, fierbe o conopida, rupta in crengute, in apa sarata pina cand poti sa infigi furculita usor in ea. scurge in strecuratoare si lasa putin sa se raceasca.
rade 200 de grame de cascaval, 200 de grame de blue cheese sau gorgonzola ( sau alta branza cu caracter), si bate cu cateva linguri de smantana si 4 oua.
aseaza in tava conopida si toarna compozitia peste. daca cumva conopida e foarte multa, mai fa compozitie.
da la cuptor pina se leaga amestecul. la sfarsit macina piper proaspat dupa gust.
alaturi recomand un pinot noir.
Rapid si bun de tot!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place mult conopida!
bine ai venit mononoke. de unde influenta asiatica din retetele tale?
RăspundețiȘtergereconopida si fratele ei, broccoli sunt foaartee buneee :)
un mic sfat: la fiertul conopidei (ca si la broccoli), arunca prima apa, dupa ce clocoteste marunt de 2 -3 ori. don't ask why , just trust me! :)
RăspundețiȘtergerestiu de ce, doar sunt din familia verzei pina la urma :)
RăspundețiȘtergere