joi, 13 mai 2010
friptura de curcan pe gril cu broccoli, cartofi noi si usturoi
daca n-ai mancat broccoli cu cartofi noi si usturoi trebuie sa-ti revizuiesti atitudinea (asa-mi spunea mie tata cand greseam grav). o combinatie mai buna nici ca se putea inventa.
si normal ca ce e foarte bun e genial de simplu: arunca cartofi noi in apa fierbinte si cand s-au fiert pune si crengutele de broccoli pe care le lasi maxim 4 minute.
stoarce 5-6 catei de usturoi intr-un castron mare cu sare de mare, pune ulei de masline extravirgin cat sa-l acoperi bine. nu te sfii, pune mai mult ulei ca asta-i sosul de fapt.
pune cartofii si broccoli peste usturoi. daca castronul tau nu are capac, pune folie de plastic drept capac si amesteca bine ca la un shaker. bucati din cartofii fierti bine se vor zdrobi si impreuna cu usturoiul si uleiul vor forma un soi de dresing delicios cu care sperii strigoii:))
separat faci friptura de curcan, sare de mare, rozmarin, 5-7 minute pe grilul incins.
alaturi poti sa pui un merlot.
Etichete:
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
da,sunt sigura ca merge absolut minunat cu un merlot!salatele calde cu cartofi si multe alte legume sunt printre preferatele mele!
RăspundețiȘtergereingredientul secret aici e usturoiul. muuuuult usturoi :))
RăspundețiȘtergere