luni, 17 mai 2010
cartof copt de doua ori cu bacon, ardei gras si blue cheese
te avertizez, nu se face repede dar merita. combinatia cartof - blue cheese - ardei gras e inedita dar gustoasa. reteta pentru 4 cartofi e urmatoarea:
coace 2 ardei grasi si 4-5 felii de bacon la cuptor. curata ardeii de pielita, taie-i marunt cu satarul. taie marunt si baconul crocant.
coace cartoful cam o ora in cuptor la foc mediu. daca vrei sa reduci timpul de coacere, fierbe-l in apa fara sare cam 20 de minute.
cand e gata scoate-l din cuptor, taie-l pe mijloc si scoate miezul cu o lingura. amesteca miezul cu ardeii copti, baconul maruntit si cateva linguri de smantana.
toarna compozitia asta inapoi in coaja cartofului pe care nu ai curatat-o de tot de miez. pune o felie de blue cheese peste fiecare cartof. da la cuptor inca 5-10 minute pina se topeste branza.
ia-ti un merlot alaturi ca sa infrangi in lupta cu cartoful. pofta mare.
Etichete:
retete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
asta mi-a placut mult. mai vreau :D
RăspundețiȘtergeresi noua :)... foarte bun! si mai stiu un grasan care a fost super happy
RăspundețiȘtergerese vede ca iar a venit frigul :) peste tot, numai retete din astea hipercalorice, de zgribuleala.
RăspundețiȘtergeredaca ploua afara ce sa faci :))
RăspundețiȘtergerestai in casa si mananci...
si ce lupta! si dai si lupta! si m-as mai lupta de vreo cateva ori cu cartoful asta impanat cu de toate!:D
RăspundețiȘtergereImi place ca se pot face multe combinatii pe
RăspundețiȘtergereaceeasi tema.
Mai ramane sa aprind focul in semineu si sa cumpat Merlot :)
Daca continua figul si ploaia,ii fac sambata seara.
prognoza e nasola asa ca poti sa te apuci de treaba:))
RăspundețiȘtergerecombinatii cu cartof sunt f multe asa ca experimenteaza si da-ne de stire.
data viitoare il impanam cu altceva, anonimo... :))
RăspundețiȘtergeremmmm,chiar e frig afara!sunt o sugestie in ton...
RăspundețiȘtergere