initial am vrut sa ajungem la singurul restaurant cu o stea michelin din budapesta, costes dar era fully booked pe urmatoarele 10 zile :))
urmand o recomandare am ajuns la trattoria toscana. stiu, pare ciudat sa te duci la un restaurant italian in budapesta insa ma bucur tare mult ca am dat curs recomandarii.
chelnerul ne-a intampinat cu un homar proaspat.
noi l-am mancat,
impreuna cu: scoici in vin cu usturoi, supa de caracatita, carpaccio de vita cu ruccola si parmezan, tagliolini cu fructe de mare, rissoto cu cerneala de sepie, legume la gratar, spanac cu usturoi. am incheiat cu tiramisu, pepene galben cu capsuni, profiterol, limoncello la fete si grappa la baieti.
atmosfera a fost atat de autentic italiana incat multi dintre noi au comandat in italiana spre mirarea chelnerilor unguri care nu pricepeau o iota. engleza o stapaneau bine insa.
insotitor de nadejde pe toate cele 3 ore cat a durat masa a fost un chardonnay unguresc zempleni chardonnay (poza e de la aceaiasi podgorie dar de la sauvignon blanc, n-am gasit de chardonnay). cu o culoare galben pai, aroma florala proaspata surprinde cu un finish untos, fara a se termina brusc.
ne-a impresionat atat de placut incat am mai luat cateva sticle cu noi la hotel. recomand cu caldura si vinul si restaurantul.
nota 9 din 10
nota de plata medie : 80 de euro de persoana
trattoria toscana etterem, v. kerulet, belgrad rapkart , budapest
(1)3270045
trattoria toscana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu