primavara e vremea mieilor. poti face friptura de miel tot anul dar parca niciodata nu e asa de gustoasa ca primvara.
e simplu. intai faci o marinata din 4-5 catei de usturoi, 3-4 ramurele de rozmarin (numai frunzele fara tulpini), ulei de masline, sare , piper si zeama de la o lamaie, in mojar sau la robot.
cu chestia asta ungi carnea de miel si il lasi sa stea intr-o punga cu fermoar timp de o ora, la frigider.
intr-o cocota arunci 2-3 cartofi noi de persoana, 3-4 catei de usturoi de persoana, carnea de miel si lamaia pe care ai stors-o la marinata. dupa 35 de minute arata asa:
dupa 50 de minute arata asa:
nimic n-ar fi mai bun decat un merlot cinstit alaturi.
Oau, ce bine arata! Ca vin poate ar merge un Bordeaux sau chiar un Pinot Noir sau un Malbec.
RăspundețiȘtergeresi eu ma gandeam la un malbec, mihnea :)
RăspundețiȘtergere