creeaza dependenta. nu te apuca sa o faci decat daca esti pregatit sa o mananci cel putin o data pe luna.
ai nevoie de :
- paste - pot fi proaspete (le gasesti la raftul de frig) sau uscate (barilla, de cecco, etc.). daca folosesti uscate, lasa-le 5 minute la inmuiat in apa inainte sa le folosesti.
- mozzarella - se gaseste in zer(calitate superioara) sau pentru gatit in batoane trase in vid. o razi pe razatoare.
- sos bechamel - topeste 100 gr de unt in tigaie si cerne 50 de gr de faina peste amestecand in continuu sa nu faca cocoloase. toarna apoi treptat 500 de gr de lapte. potriveste de sare.
- legumele - pot fi in orice combinatie, insa se potrivesc foarte bine urmatoarele: 2 vinete, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 ceape. le calesti in unt, dar nu le inmuia prea tare pentru ca vrei sa le simti putin crocante.
acum ca ai toate ingredientele poti sa te apuci de ansamblat lasagna. eu o fac tot timpul in forme de aluminiu de unica folosinta pe care le pun in tavile de cuptor. scap astfel de spalat/lipit etc. totodata cand fac lasagna fac mai multe tavi de aluminiu odata si le congelez.
aseaza un strat de paste, un strat de legume, un strat de bechamel un strat de mozzarella si tot asa pina umpli tava.
da la cuptor 25-30 de minute la 200 de grade celsius sau la foc tare.
merge f bine cu un pahar de cabernet sauvignon, sec de murfatlar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu