ficat de gasca gasesti la metro, pachete congelate de 8-900 de grame. sunt 3 calitati : A, B, C. eu am luat A (e mai mare , mai frumos). dupa ce il decongelezi si il aduci la temperatura camerei, pune-l in lapte o ora. daca cumva sunt urme de bila in el, acum ar trebui sa iasa. daca vezi puncte verzi in lapte, nu te speria, aia e bila.
dupa o ora il scurgi bine de lapte pe un prosop de hartie si il tai felii groase cat degetul mare. o sa gasesti vene pe care trebuie sa le scoti cu mana.
acum sareaza-l si da-l deoparte.
intr-o tigaie topeste 50 de grame de unt si arunca 2 piersici si 2 mere taiate bucati mari.
cand s-au inmuiat toarna peste 300 de grame de vin de porto/lacrima lui ovidiu/alt vin licoros. lasa 20 de minute sa se reduca zeama pina devine ca un sirop gros. pune peste 200 de grame de dulceata de fructe de padure/capsuni dar numai siropul din dulceata, fara fructe. ideal e ca siropul sa fie dulce-acrisor. mai lasa sa mai scada inca 10 minute.
acum e momentul sa pui intr-o tigaie incinsa ficatul de gasca cam 45-60 de secunde pe fiecare parte. dupa fiecare felie de ficat scurge tigaia de grasimea de gasca intr-un borcan si pastreaz-o.
aseaza pe fiecare farfurie 1-2 felii de ficat peste care asterne sosul de fructe.
ca sa va descriu combinatia va spun ce a zis prietenul meu g. : am in gura un cor de ingeri.
nu pot sa fiu decat de acord cu el.
asta-i mancare de ocazii speciale...
RăspundețiȘtergere@dan trebuie sa incerci. e fffff bun :)
RăspundețiȘtergeresint convins, ma gandesc cum sa inventez o ocazie speciala...;)
RăspundețiȘtergere@dan maine, 20 aprilie, e ziua internationala a presei libere. ee?
RăspundețiȘtergerePare atat de usor de facut.....:)
RăspundețiȘtergereChiar e!
RăspundețiȘtergere