tot de la sud de dunare, un vin tanar, scolit la scoala vinurilor din lumea noua.
usor de baut, cu un pret de 2.5 euro caracteristici clare de merlot. un vin corect fara defecte de fabricatie, cu pilfer pentru a evita oxidarea si mirosul de dop.
90% din consumatori vor un vin alb sau rosu, dulce, demidulce sau sec. rar cand vor un soi anume. restul sunt deja amanunte.
cu aceasta strategie au pornit la drum oetnologi din lumea noua sa cucereasca piete dominate de bere, whiskey, brandy sau vodca. succesul lor ne demonstreaza ca au reusit.
oare ar trebui sa aplicam si noi, pentru cei 90% de mai sus, aceste principii?
Dar se aplica deja. Babanul si Muscatel asta fac.
RăspundețiȘtergereDin pacate asta e nivelul.
@george la nivelul lor asta fac. dar aici ma gandeam la palierul de mai sus de la 2-3 euro.
RăspundețiȘtergeredupa forma dopului ma cam indoiesc sa aiba ceva legaturi cu strugurii.....
RăspundețiȘtergere@claudiu ia arunca un ochi aici:
RăspundețiȘtergerehttp://www.kumeuriver.co.nz/
https://www.bonnydoonvineyard.com/
sau aici http://www.discusscooking.com/forums/f121/screw-cap-wine-bottles-10622.html
tocmai asta e miscarea lumii noi. trece de la pluta la pilfer chiar si la vinurile scumpe.
ce te faci daca iei o sticla de 60 de euro si te duci acasa si are defect de dop?
probabil ca o sa te mire dar sunt vinuri peste 100 de euro sticla cu dop de tabla si garnitura tocmai pentru a evita aceste neplacere care la nivel mondial se ridica spre 10%. la restaurant deobicei iti schimba sticla si e pierderea producatorului dar la alimentara nu-ti schimba nimeni sticla si e pierderea ta.
poate ai dreptate, eu sincer iti spun ca eu nu am vazut vinuri bune/scumpe cu dop de tabla. poate sunt cele din linkurile pe care le-ai spus mai sus dar pe acestea nu le-am incercat :(
RăspundețiȘtergere@claudiu europa e mai reticenta la schimbare, dar usor-usor australia, chile, argentina , sua castiga teren in piata de vin. ca outsideri au fost nevoiti sa inoveze ca sa iasa cu ceva in fata.
RăspundețiȘtergeremulte lucruri bune au iesit din treaba asta. pilferul asta, eu il consider o inovatie care ajuta. da, stiu, nu face poc :))
normal ca traditionalistii francezi sau italieni nici in ruptul capuilui nu-l vor accepta.
pe mine sincer nu ma deranjeaza si mizez ca o sa mai castige ceva teren in urmatorii ani in defavoarea plutei. oricum, foarte multi producatori din europa s-au sucit deja pe dopurile de silicon pentru a scapa de pierderea aia de care iti vorbeam.
ce va fi, timpul va decide...
:))
RăspundețiȘtergerechestia cu siliconul am observat-o si eu
cand voi bea primul vin bun cu dop din tabla te anunt negresit:)
btw imi place blogul tau; il urmaresc; cum spunea un fost sef al meu... keep up the good work...:)
@claudiu thank you, sir!
RăspundețiȘtergere