marți, 30 martie 2010

limba cu sos de rodii


in romania ii spune rasasfour, in iran ii spune khoresht-e fesenjān si de la caz la caz au ceva in plus sau in minus. iti spun acum cum o fac eu.

fierbe limba de vita (poti incerca si cu limba de porc/oaie) in oala sub presiune o ora cu sare si piper. cand e gata, indeparteaza stratul alb de deasupra cu un cutit bine ascutit. taie limba felii subtiri.

curata doua cepe mari si taie-le rondele. caleste ceapa in ulei cu putin curry. cand e aurie, pune feliile de limba in tigaia cu ceapa si rumenestele usor. toarna 5-6 linguri de sos de rodii si amesteca bine. potriveste de sare si piper.

e bun fierbinte cu o paine proaspata si pufoasa.

3 comentarii:

  1. Buna,

    Cand spui sos de rodii te referi la Grenadine?

    O seara buna,

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  2. rodie/pomegranate/grenadine acelasi lucru. dar nu e vorba de siropul de grenadine pentru cocktail, ci de un sos mult mai gros care arata asa: http://www.durra.sy/tabid/167/Default.aspx?udt_554_param_detail=185

    RăspundețiȘtergere